Biografia

 

Xavi Díaz neix a Vilafranca del Penedés (Barcelona) el 16 de febrer del 1962. Comença a tocar la guitarra als 16 anys emulant els acords dels Beatles, als anys 80 estudía guitarra clàssica i solfeig amb el profesor Gregori Martínez obtenint el Grau Elemental al Conservatori del Liceu. Als anys 90 acaba els seus estudis a l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona, on va estudiar guitarra de jazz amb professors con Marc Grau, Joan SanMartí, Albert Cubero, Andrew Rossetti i Paco Salas.

 

Durant aquest anys forma part de grups de música de ball com a cantant i guitarrista: “Ombrel.la”, “L’Havana” i “Orquestra Melodia”. En el camp del rock actua amb “Freak Brothers” i “Baloo Rock”. A partir dels 90 es dedica plenament al jazz amb les següents formacions: “Enric Alegre quartet”, “Vertx de Zenc” (finalistes del concurs de TV3 “Exit”), “Standart Big Band de Martorell”, “Sundown”, “Vi bop jazz quartet” i “Saün”, A partir del 2004 neix el seu grup “Xavi Díaz quartet”, i actua fins a les hores per tota Catalunya amb els seus propis temes i gravant quatre treballs discogràfics.
 


També es professor de guitarra en diferents escoles de Música com, l’escola Maria Dolors Calvet de Vilafranca del Pdés , l’escola “Musics” del Vendrell, “Clau de Sons” de Vilafranca del Penedès i “Tok-tok” de la mateixa població.   

Dalt Agenda Biografia Contacte Formacions Discografia fotos Videos Nou CD